Daft Punk

Live-plader er en løjerlig størrelse. Oftest kan man høre de samme numre i en bedre lyd på de oprindelige studieoptagelser, og når jublen fra folkemængden sniger sig ind over musikken, får man let en irriterende følelse af at stå udenfor til en fest, man ikke selv er inviteret med til.

Sådan er det egentlig også med denne optagelse af de franske electrohouse-pionerers koncert i sommer på hjemmebane i Palais Omnisports de Paris-Bercy. De 20.000 tilhørere er tydeligvis i ekstase, men stemningen spreder sig faktisk til hjemmeanlægget. ‘Alive 2007’ er som et dj-sæt, hvor Thomas Bangalter og Guy-Manuel de Homem-Christo klipper og klistrer numre fra deres tre studieudgivelser sammen til en ubrudt helhed. A capella-bidder fra ét track lægges ovenpå beatet fra et andet, og duoen fletter deres numre ind og ud mellem hinanden på effektfulde måder. Som når ‘Around the World’ og ‘Harder, Better, Faster, Stronger’ nærmest bokser mod hinanden og skiftes til at have overtaget.

Sættet taber lidt højde midtvejs, og der er gået for meget syntetisk robotrock i duoens senere materiale. Men det er stadig et imponerende bagkatalog, Daft Punk kan fremvise, og deres indflydelse på de sidste ti års clublyd er uomtvistelig. ‘Alive 2007’ er et medrivende live-genhør med mange af de hits, der gik forrest for ti år siden. Men når alt kommer til alt, skulle man nok have været der den aften i Paris.

Daft Punk. 'Alive 2007'. Album. Virgin/EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af