Ekko

Som en art grå eminence på den alternative danske musikscene, er det altid lykkedes Frithjof Toksvig at holde sig diskret i baggrunden og ladet fokus være på andre. Fra rockdagene i The Poets, over triphop-flamenco i Deepfried Toguma, til at være manden der lærte Mikael Simpson at håndtere en laptop og siden indtog en bærende del af dennes liveband, Sølvstorm. Alt dette sideløbende med en imponerende karriere som filmkomponist.

Nu er tiden så endelig kommet til det, der må betegnes som den første soloudgivelse, bakket solidt op af bidrag fra gamle venner, blandt andet Simpson på harpe(!), multikunstneren Henrik Vibsov, Thomas Blachmann og Martin Lind (Deepfried Toguma).

Han trækker tydelige veksler på sine erfaringer fra filmmusikkens billedunderstøttende og billedskabende toner og Deepfried Togumas rolige rytmer. Toksvig har udtalt, at pladen skal opleves som en modvægt til al den støj og larm, den omgivende verden belemrer os mennesker med. Og det er en rammende beskrivelse, for Ekko er en evig behagelig, men aldrig behagesyg, ven der åbner rum, der er fyldt til randen med fred og fordragelighed, for lytteren. Musikken er gennemført og gennemarbejdet organisk downtempo electronica, der formår at integrere klassiske elementer, uden at det virker hverken fortænkt eller forceret. Ekko bliver på den måde aldrig sødsuppe eller new age.

Ekko. 'I Know I Am Human'. Album. A:larm.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af