Parov Stelar

Den østrigske producer og dj Parov Stelar fortsætter på sit tredje album med at levere jazzet og lounget electronica. Tankerne ledes gerne i retning af Moby, når Parov Stelar (alias Marcus Füreder) folder sig ud med en filmisk stemning af samples, vrængende trompeter og energiske beats.

Produktionen er pletfri, når lagene af funky bas og akustiske instrumenter smelter sammen. Vokalen er konstant varierende fra den blide, varme kvindestemme over en mere hårdhændet Róisín Murphy til en manderøst helt som den på Mobys ‘Why Does My Heart Feel so Sad?’.

Melodisk præsenterer Parov Stelar nogle sympatiske opstartsnumre, hvor blandt andre ‘Your Fire’ fænger. Men med 15 skæringer bliver helheden for tung og variationen halter. Halvvejs gennem albummet er overraskelsesmomentet forduftet. Tilbage er en masse af lidt for pænt polerede og skinnende blanke café latte-numre, og det er en smule trættende.

Parov Stelar formår at gå fra det afdæmpede til det pulserende, og af og til rammer han plet. Blandt de mere iørefaldende numre er ‘Tango Muerte’ med skælvende violiner og den drilske saxofon, mens ‘Lost In Amsterdam’ sætter sig fast med fyrige samples, scratch og skønne omkvæd. Alligevel bevæger albummet sig aldrig rigtig væk fra at være som et intermezzo, hvor publikum bliver midlertidigt underholdt under et sceneskift.

Parov Stelar. 'Shine'. Album. Etage Noir/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af