Bat for Lashes

Natasha Khans musikalske alter-ego Bat for Lashes skiftevis hvisker, skriger og synger én op i de højere tonelag på debutalbummet, hvor den 28-årige britisk/pakistanske sangskriver, sangerinde og multiinstrumentalist åbenbarer sin nyskabende avantgardepop pakket ind i pels og glitrende guld.

Albummets første nummer ‘Horse and I’ sætter scenen og byder indenfor i Bat for Lashes’ drømmeparallelverden, der indeholder lige dele prinsessedrømme og surrealistiske mareridt. Musikken skiftevis bobler, syder og kommer i kog i de kontrollerede energiudladninger og minimalistiske, men komplekse, kompositioner. Imens teksterne fortæller smukke og grusomme godnathistorier om den fortryllende forelskelses mange banaliteter som i nummeret ‘What’s A Girl to Do?’, og om mørke midnatslandskabers hemmeligheder som i ‘The Wizard’.

Det hele er pakket ind i søvnige basgange, viltre keyboards, spredte håndklap og Khans fantastiske stemme, der placerer sig et hidtil udefineret sted imellem Björks sirenesang og Chan Marshalls intensitet. Khan er på en gang blød og hård i sit udtryk, når hun blander pop og klassisk singer/songwriter-kunst op i sit eget måleforhold, tilsætter harper, violiner og fodtramp, og skaber emotionelle minidramaer i stereo, der river fødderne væk under én.

Bat for Lashes. 'Fur and Gold'. Album. Echo/She Bear.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af