Tool

Og det skete i de dage, at Tool følte trang til at udgive noget så forunderligt som en single-dvd. Men lad mig bare få det sagt med det samme. Selv om der nok skal være en ‘vis’ mand eller to, der kommer med tilbedende ord om Tools lille nyfødte, så er det nok ikke en begivenhed, der vil gå over i historien.

Tool har altid haft tradition for at lave, dystre, enigmatiske og symbolske videoer, der mere minder om kunstfilm, og den tradition holder ‘Vicarious’i hævd. Men for første gang har Tool valgt at lave en rent computeranimeret video, og selvom animationen er flot, så mangler videoen den kødelighed, som Tools tidligere live-action- og stop motion-videoer har haft. Det bliver simpelthen lidt for sterilt.

Videoen er instrueret af guitarist Adam Jones, der har en fortid som effekt-mand i Hollywood, i samarbejde med kunstneren Alex Grey, der har lavet artwork til de seneste to Tool-album, og hvis man er fan af hans specielle form for spirituelle kunst, så vil videoen sikkert være en ren lækkerbisken. Personligt bliver det dog for new age til min smag, og symbolikken fremstår lidt for tung og abstrakt.

Ekstramateriale er der også, men det er noget af en skuffende omgang. Man får blandt andet en dokumentar på lidt over en halv time, der indeholder interviews med alle, der har haft den mindste smule med produktionen at gøre, lige med undtagelse af Adam Jones eller resten af Tool, der glimrer ved deres fravær. Ligeledes med de to kommentarspor, der er indspillet af en vis ‘David Cross’, som jeg ærligt talt ikke aner, hvem er. I hvert fald er hans kommentarer dybt ligegyldige, og du kunne lige så godt få din mormor til at sidde og pludre lidt i baggrunden.

Det tynde ekstramateriale opvejes en smule af den fænomenale indpakning, der gentager succesen med 3d-briller og medfølgende billeder fra ‘10.000 Days’. Men facit er, at man skal være ualmindeligt glad for Tool, før det giver mening at lægge 100 kr. for denne blodfattige dvd-pakke.

Tool. 'Vicarious'. Album. SonyBMG.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af