Aura

Takket være P3’s agendasættende magt var den 22-årige Aura Dione allerede et hit i juni, da hendes single, ‘Something From Nothing’ var Ugens Uundgåelige. Nu er hun så klar til at følge op på succesen med sit debutalbum, og det lykkes langt hen ad vejen. I hvert fald hvis målet er velproduceret guitarpop. Med nummeret ‘Songs For Sophie’ forsætter Dione nemlig stilen fra førstesinglen, når hendes behagelige vokal og guitarspil lægger sig henover håndklap og trommebeats på en medrivende melodisk facon.

Det, der imponerer mest ved albummet, er dog ikke de to klare radiohits men variationen og opdateringen af singer/songwriter-lyden, som den danske sangerinde nok mest kan takke 80’er-fænomenet Kenneth Bager for. Han har nemlig været hovedansvarlig bag knapperne med hjælp fra blandt andre Thomas Troelsen og Mikkel Hess. Sammen har de tillagt Diones lyse vokal og guitar en variation af små effekter fra elektronisk knirken til kække popmelodier.

Men Bagers hang til lounge-præget electronica og folk er dog også tæt på at gøre numre som ‘Little Louie’ og ‘Clean Hands’ til småirriterende cafémusik, i stedet for blot at fokusere på Dione og hendes til tider Tracy Chapman-klingende sange. Begge sange er dog bedre end det helt igennem kiksede, Crazy Frog-lignende ‘I Will Love You Monday’.

Med tekster om incest, prostitution og selvmord prøver Dione at fylde lidt dybere mening ind i de velproducerede popnumre. Måske naivt, men absolut oprigtigt og prisværdigt. Og endnu et aspekt på en fin debut fra landets nye popstjerne.

Aura. 'Columbine'. Album. Music For Dreams/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af