The Mountain Goats

Efter de tematiske album ‘Get Lonely’ og ‘Sunset Tree’, der beskæftigede sig med henholdsvis hjertesorg og traumatiseret barndom, får John Darnielles knugende sangskrivning en mere løs ramme på ‘Heretic Pride’. Musikalsk er vi i samme boldgade med intelligente tekster tilsat hårdt anslået guitar, diskret krydret med cello og klaver. Mountain Goats har nyligt turneret usædvanligt meget. Og sangene på ‘Heretic Pride’ er som små postkort med rejseskildringer.

På åbneren ‘Sax Rohmer #2’ får vi løftet om en hjemkomst, om det så skal koste livet. Et pludselig opbrud og du er med i bilen til ‘San Benardino’, hvor du trygt gemmer dig på et hotel i Californien med din elskede og din nyfødte søn. Fra rastløse ‘Autoclave’ til trøstesløse ‘So Desperate’ vil du færdes ad usete veje og stifte nye bekendtskaber. Fremmede spørgsmål vil rejse sig. Hvorfor handler ‘Michael Myers Resplendent’ om den notoriske morder fra gyserfilmene ‘Halloween’? Længe efter albummets slut undrer man sig over, hvad der siden skete med pigen fra ‘Marduk T-shirt Men’s Room Incident’, som er flygtet fra et østtysk diskotek i en t-shirt med det svenske black metal-band på?

The Mountain Goats har over længere tid udviklet sit udtryk uden at give afkald på sin unikt bevægende og litterære stil. Forfinelsen af musikken er tilkommet naturligt. Albummet er endnu et værk med dybde, passion og en god portion excentrisk underfundighed.

The Mountain Goats. 'Heretic Pride'. Album. 4AD/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af