Editors – skemalagt energiudladning

Det var et stopfyldt Train, der mødte engelske Editors, da de for første gang gæstede Århus, og det forventningsfulde publikum fik et dybt professionelt band med masser af energi at se. Den mørke guitarrock, der ellers kendetegner Birmingham-bandet, var i live-versionen gjort en smule mere luftig og knapt så indadskuende som i albumversionen.

Improvisation er tilsyneladende ikke et begreb, som Editors gør brug af, for koncerten var skruet ekstremt stramt sammen, og den ene sang nåede knapt at slutte før en ny begyndte. Undervejs skulle forsanger Tom Smith flere gange skifte guitar, men selv her var pauserne minimeret, når scenefolk straks løb på scenen med et nyt instrument til frontmanden. Det var således temmelig vanskeligt at nå at absorbere de hårdtslående guitar-mavepumpere, inden nye træffere blev sat ind. Stramt, propert og effektivt leveret.

De tempofyldte hits som ‘Blood’, ‘Munich’ og ‘An End Has a Start’ var forventelige crowdpleasere, og her kom Chris Urbanowicz’ kontante guitarspil for alvor til sin ret. Og netop det at skrue en tempofyldt og guitardrevet sang sammen er Editors gode til. Mindre spændende var det, når Tom Smith satte sig til klaveret for at levere balladerne, og helt skidt var det, da bandet begav sig ud i en gumpetung version af The Cure-klassikeren ‘Lullaby’.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af