Foals

Den britiske musikpresse har gjort sit til for at skrue op for forventningerne til Foals’ debutalbum, men Oxford-kvintetten leverer varen. Det er en energisk og dansabel omgang mathrock med et komplekst lydbillede og et mylder af detaljer. Indimellem nærmer det sig teatralske dimensioner, men bandet holder alligevel fint snor i løjerne.

David Sitek fra TV On The Radio har produceret, og selvom Foals valgte ikke at bruge Siteks endelig mix af albummet, så aner man et vist slægtskab med det amerikanske band i måden, Foals blander rock, punk og funk i et eksplosivt sammensurium.

Højdepunkter er der masser af: Singlen ‘Cassius’ er et energibundt af en sang med sin omskiftelige rytme, der gør det svært at sidde stille. ‘Olympic Airways’ er en anderledes atmosfærisk størrelse, hvor det er de ringlende guitarer, der efterlader det største indtryk. Der er således masser af variation i numrene, og der er aldrig kedeligt i Foals’ univers, fordi sangene er så uforudsigelige at gå på opdagelse i. Albummet vokser konstant, og måske har vi allerede her én af årets bedste udgivelser.

Foals. 'Antidotes'. Album. Transgressive/Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af