Gary Louris

Siden han trak stikket ud på The Jayhawks i 2005, har solodebuten fra Gary Louris været ventet med stor spænding blandt alt. country-pioneernes loyale fans. Sidste års ‘Salvation Blues’ fra Mark Olson, bandets anden sangskriver, er en svær størrelse at overgå, men med ‘Vagabonds’ sætter Gary Louris for alvor gang i den alternative countrys pendant til ‘Lennon vs. McCartney’-diskussionen.

Foruden sin rolle i suppergruppen Golden Smog, har Gary Louris tjent til føden ved at skrive sange for blandt andre Dixie Chicks og bluegrass-revisionisterne i Nickle Creek. Den 53-årige amerikaner har alle dage haft en usædvanlig skarp næse for popmusikkens højtråbende æstetik, og ‘Vagabonds’ er flere steder yderst formidabelt udført. Især ‘To Die a Happy Man’ og ‘We’ll Get By’ er født til status som nyklassikere, og albummets lune produktion og rene tråd tilbage til 70’er-troubadurer som Jackson Browne, Gene Clark og Dan Fogelberg viser en selvsikker og fandens talentfuld sangskriver i sin bedste musikalske alder.

Højdepunkterne er mange og bør bestemt høres af alle med plads i hjertet til tidløs og velovervejet voksenrock. Gary Louris har et langt bedre greb om melodierne end sin gamle ven og sangskriverpartner, men modsat Mark Olson, mangler Gary Louris stadig at finde sit helt sikre fodfæste som solist. Mere vildskab og musikalsk mod ville klæde ‘Vagabonds’, som ellers får de bedste anbefalinger med herfra.

Gary Louris. 'Vagabonds'. Album. Ryko/Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af