Lily Electric

Det skorter ikke på energi og gåpåmod, når Lily Electric sætter strøm til instrumenterne på debutalbummet. Den danske rockkvartet residerer til dagligt i Berlin, og bandets første langspiller er da også både præget af udsyn og ambitioner.

Godt nok kan man ikke klandre Lily Electric for decideret at ville nytænke allerede fasttømrede rockskabeloner. Til gengæld letter man gerne på hatten for gruppens selvstændige fortolkninger af klassiske, engelske guitarrockdyder med tilhørende, kokette la-la-la-harmonier.

Der lægges effektivt fra land med fokuseret melodifornemmelse og ringlende guitarer på titelnummeret, inden ‘Do You Miss Your Feathers’ tager over med brændende rastløshed og kantet rytmik. Albummets første – og største – stjernestund indtræffer dog på ‘Don’t Change the Suit When It’s You’, hvor himmelstræbende harmonier går hånd i hånd med afmålte, kompositoriske krumspring. Med en velafrundet og uhørt iørefaldende ballade som resultat.

Netop de kompositoriske krumspring skaber dog i andre tilfælde problemer for bandet. For selvom det som udgangspunkt tilføjer et nummer dynamik at dele det op i flere afdelinger, så resulterer trangen i flere tilfælde i flagrende og lidt for ufokuserede sange. Og det er ærgerligt, når Lily Electric tilsyneladende har en misundelsesværdig, medfødt evne til at ryste spændstige og stemningsfulde rockhymner ud af ærmet.

Lily Electric. 'You're in the Painting You Saw'. Album. Joyboy/Tactic/Target.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af