Surrounded

5 6

Svenske Surrounded har på ‘The Nautilus Years’ valgt at tage kampen op mod rockens mest charmerende syrehoveder som The Flaming Lips og Mercury Rev.

Bevæbnet med skramlende rocktrommer i langsomt tempo, masser af keyboardstrygere, smukke og direkte guitarfigurer og ikke mindst en yderst fornuftig og present frontvokal, leveret af Martin Rydell, byder albummet på en særegen omgang melankolsk pop.

Åbningsnummeret ’21st Century Paradise Traveller’, der fra første anslag lyder som noget de ovennævnte konger kunne have kreeret i et melankolsk øjeblik, fungerer fornemt – og specielt godt – når forsanger Martin Rydells behageligt skæve og let distortede vokal sætter ind og smukt tilpasser sig den afdæmpede fornemmelse, som hele nummeret og resten af albummet besidder.

Således opfatter man hurtigt, at dette album på ingen måde lefler for lytteren. Her findes ingen tidstypiske indie-træk. I stedet er Surrounded tro mod deres genre, og de kender og udnytter en række simple virkemidler efter bedste evne. Derfor er det så absolut på sin plads – når nu de globale konger i denne sammenhæng ikke har tænkt sig at abdicere – at man i det mindste tillader sig, at udråbe Surrounded som kongerne af nyere svensk melankoli. Så må det være op til dem selv at blande sig i kampen om verdensherredømme, talentet er i hvert fald til stede.

Surrounded. 'The Nautilus Years'. Album. One Little Indian/A:larm.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af