Ane Brun

At hjerte ufravigeligt rimer på smerte er efterhånden blevet slået fast i norske Ane Bruns melankolske, skandinaviske folk-univers, hvor hun har ensomhed, ulykkelig kærlighed, knuste drømme og hjerter nok at øse ud af.

Men på sit tredje studiealbum bevæger hun sig fra den tidligere mere ordinære singer-songwriter-stil til et stærkere, selvstændigt udtryk, hvor hun lader inspirationerne fra især country og folk træde tydeligere frem og give hendes numre kant og karakter. Det er stadig den samme kærlighedskval-tyngede Ane Brun, man møder, men musikalsk er hun mere fyldig og skarp i sit udtryk.

Hendes evne til på én gang at udtrykke sårbarhed og styrke, nederlag og håb bæres primært af hendes sarte stemme og fine guitarspil. Men den får tilføjet en særlig sfærisk dimension ved de fremtrædende strygerarrangementer, der giver numrene en ekstra dybde, som på ‘The Fall’ og den stemningsfulde ‘Ten Seconds’, som ikke engang det musical-lignende kor formår at slå skår i.

Albummets melankolske grundstemning opsummeres i ét, når Ane Brun synger »it’s difficult to be happy« på titelnummeret ‘Changing of the Seasons’. Det er forfærdeligt deprimerende men samtidigt smukt.

Ane Brun. 'Changing of the Seasons'. Album. DetErMine Records/V2/Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af