Foals – kommende stjerner med tømmermænd

Århus fik festen, og vi fik tømmermændene. Det var i hvert fald indtrykket efter engelske Foals’ lidt falmede indsats onsdag aften på Loppen. De indrømmede selv, at de havde gået til den aftenen forinden i Århus, og især Fishermans ‘minty minty taste’ havde bekommet dem vel. Selv om den slags ellers skulle være godt for halsen, havde det desværre ikke en præventiv effekt, da forsanger Yannis Philippakis mod slutningen af koncerten måtte indrømme, at han havde problemer med stemmen.

Bandets tømmermænd var desværre også skyld i en lidt utight start, hvor lydmanden heller ikke havde fået justeret trommerne ordentlig i forhold til de andre instrumenter. Men da de først havde spillet sig varme, satte deres velklingende mathpop-numre alligevel fut i folk.

Mere tilgængelige og mindre knudrede end Battles og med en distinkt britisk vokal, polyrytmiske guitarmønstre og en rytmegruppe, der kan løfte fødderne fra brædderne i rytmiske bevægelser. Foals har fundet en lyd, der ikke er original men alligevel heller ikke er hørt før i den mainstream, de så småt er ved at etablere sig i.

Men professionalismen har ikke bidt sig fast endnu – heldigvis, fristes man til at sige – så publikum måtte nøjes med et band, der havde hængt for længe i baren aftenen før. Og selv om de skal have point for alligevel at svinge sig op til et vis energi-niveau, havde man hele tiden fornemmelsen af at være gået glip af den rigtige fest.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af