Guilty Simpson

4 6

På den anden side af Atlanten har mainstream-hiphoppen altid kredset om den amerikanske drøm, men på Guilty Simpsons debutalbum ‘Ode to the Ghetto’ er det et helt andet USA, der er i centrum. Manden med det ironiske navn er nemlig ikke kommet væk fra gaden endnu, så her har I hans version af ‘The American Dream’: »To be a drug dealer is the American Dream/ to get paid some go to every extreme/ one black will leave another red for green«.

Guilty Simpson har fået sin opvækst i den mindre pæne del af Detroit, og han er dermed det seneste navn i rækken af rappere, der har sneget sig ud af bilbyens os og ind på hiphopscenen. Deres varemærke har været hård, ærlig og kontant rap samt tunge, synth- og sample-prægede produktioner, hvilket er et billede, der ikke ændrer sig på dette album. Til at sørge for lydbilledet har han udover hjembyens beat-helte J-Dilla og Black Milk også fået hjælp fra sit pladeselskab Stones Throw i form af brødrene Oh No og Madlib.

Det kan vist kaldes for det perfekte musikalske grundlag, og sammen med Guilty Simpsons glimrende historiefortælling og tørre flow får de sendt et stærkt budskab ud. Lidt tålmodighed kræver det dog, hvis man skal blive fanget, for hans historier om gadehjørnet, pistoler, stoffer, politichikane osv. foregår langt væk fra lille velfærdsdanmark. Men de fremstår yderst autentiske og er samtidig et medrivende studie i, hvordan verdenen også kan se ud.

Guilty Simpson. 'Ode to the Ghetto'. Album. Stones Throw/VME.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af