The Asteroids Galaxy Tour – soul uden megen sjæl

The Asteroids Galaxy Tour blev præsenteret som et band med fremtidens soul-lyd, men gik af scenen 45 minutter senere uden at have bragt den hjertevarme musik ud til galakserne. De fem unge musikere og en sangerinde havde medbragt en række soul-funk-sange i ånden fra den amerikanske arv anno 1970’erne, som de med en hæderlig energi spillede op under et sultent Roskilde-publikum med.

Desværre manglede de valgte sange alt for meget af alt det, som genren fordrer for at groove. Samspillet mellem bas og trommer var overvejende stift i leddene, hvilket naturligvis ikke er et sundhedstegn hos et orkester med funky ambitioner. Men dog knap så grelt som det spinkle melodiske materiale, der ikke tilbød meget at hænge fast i for et publikum uden forhåndskendskab til The Asteroids Galaxy Tours sange.

Desværre stopper det ærgerlige ikke her, for også den ellers fremragende sangerinde Mette Lindberg, som på scenen udstråler charme med en varm stemme, manglede noget essentielt for genren. ‘The sound of soul’ har stemmen simpelthen ikke, dertil er hendes klang alt for nordisk og drømmende. Og uden et virkeligt godt groove og gode sange at læne sig op ad blev hun og The Asteroids Galaxy Tour aldrig fængende, så man for alvor følte sig på en stjernerejse.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af