Pharoahe Monch – bigger than hiphop

Der var – heldigvis – mange, som havde lugtet lunten. At man bare ikke må snyde sig selv for at se Pharoahe Monch. Newyorkeren hører til blandt de vigtigste skikkelser på hiphop-scenen og stod ikke kun bag en af sidste års bedste skiver, ‘Desire’, men leverede også den måske bedste koncert på dansk grund til Aarhus Took It.

Det kom med andre ord ikke som den store overraskelse, at et tætpakket Rust blev omdannet til en fest og et fællesskab af de helt fede, da rapperen onsdag aften gæstede Danmark igen. Men det var både overraskende og på kanten af det uforståelige, at han levede op til de skyhøje forventninger og endda overgik sig selv.

Pharoahe Monchs bagkatalog kan redde de fleste rapperes koncerter (og karrierer for den sags skyld), men ganske få formår at eksekvere dem med samme engagement, intensitet og troværdighed – og ikke mindst det overskud, hvorved han simpelthen samler alle tilstedeværende, om man så står på, foran eller såmænd også bag ved scenen.

»It’s bigger than Hilary, it’s bigger than Obama / it’s bigger than McCain, it’s bigger than the pope / it’s unity, it’s faith, it’s chance, it’s hope,« rappede Pharoahe Monch ganske rammende hen mod slutningen af en koncert, hvor bombastiske beats, soulfyldt korsang og socialbevidst lyrik mødte nikkende hoveder, anerkendende klapsalver og ekstatisk jubel.

Det var slet og ret en oplevelse af de helt store. Ja, man fristes næsten til at sige, at det var større end hiphop.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af