Marie Key Band

Hun deler vandene, det er der ingen tvivl om. For enten holder man af Marie Keys skæve tekster og underfundige stemme med de yderst personlige fraseringer, eller også finder man det ganske ulideligt. Men tilhængerne af første kategori bliver en dejlig oplevelse rigere, når de dykker ned i Marie Key Bands andet album ‘Hver sin vej’.

Set i forhold til debuten er tempoet generelt sat lidt i vejret, og der er blevet tilføjet ekstra substans til det tidligere, skrabede lydbillede, hvilket klæder de gennemarbejdede arrangementer. På det tekstlige plan byder forsanger Marie Key stadig på fremragende og underholdende historier, som omhandler alt fra DSB og en ikke-ryger til dansk tv, og man fornemmer, at der er tanke og hjerte bag ordene.

Det, som dog giver albummet dets primære charme og sjæl, er samspillet mellem tekst og musik. Man sidder med fornemmelsen af, at hvert enkelt nummer har fundet sit rette leje. Og når man så tilmed opdager, at Marie Key synger: »I ser så godt ud og alle kan se det/ I er ligesom solskin udenfor«, så behøver man ikke mere. Simpelt, smukt og kun til at holde af.

Marie Key Band. 'Hver sin vej'. Album. Sony BMG.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af