Clemens

Clemens’ debutalbum ‘Regnskabets time’ er fortjent en af dansk raps storsælgere. 11 år efter at skiven kom i handlen sælger den stadig nogen og tusind eksemplarer om året. I det lys giver det mening at samle gamle og ‘glemte’ numre, men den samlede pakke – som misvisende kaldes et mixtape – fremstår fuldstændig formålsløst, når musikken spiller.

De 15 numre som multi-entertaineren har fundet frem er indspillet i perioden 2000-2005 og selvom en håndfuld beats lyder tidssvarende, så er det også tydeligt at høre, hvorfor de blev fravalgt i sin tid. Mindeværdige melodier skal man lede langt efter, og de få skæve indfald er i værste fald bare kiksede. Som Stewart Stardust-samplingen på den i forvejen lalleglade ‘En flaske to’ eller brugen af teatralske dåselyde på den ellers velmenende, men i sidste ende utroværdige ‘Årsag og virkning’.

Men det går såmænd fint i spænd med rappen, der – med ganske, ganske få undtagelser – taler til laveste fællesnævner og overdrevet. De værste hiphop-klicheer står nærmest på ryggen af hinanden, og var det ikke for de personlige fortællinger på ‘Paranoia’ og ‘Barndommens gade’, så ville man være lige så fortabt som albummets titel.

Clemens. 'Det fortabte album'. Album. Det gode selskab/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af