Holly Golightly & The Brokeoffs

At finde hoved og hale i Holly Golightlys bagkatalog er omtrent lige så svært som at falde i søvn til hendes plader. Kun de allermest hærdede kendere evner at navigere i det spor af bootlegs, liveplader, ep’er og projekter, den 42-årige eksil-brite har trukket efter sig de seneste 13 år, og endnu sværere er det at holde tungen lige i munden og hovedet helt koldt, når sangerinden sætter strøm til skrammelmaskinen.

Holly Golightly lyder som mange ting på sit andet regulære studiealbum med The Brokeoffs, som egentlig bare er et pseudonym for musikeren Lawyer Dave. En kvindelig udgave af Hank Williams? Linda Ronstadt, hvis hun var vokset op i Detroit? Uanset hvad vi kalder Holly, er hun en rigtig skrammelprinsesse, en musikalsk klunser der ufortrødent vader ind over hegnet til den gotiske del af den amerikanske countryhistorie og rager til sig på alle hylderne.

Resultatet er, som vi kan forvente, særdeles festligt, spraglet og broget. Men det er også meget svært egentlig at elske, for selvom Holly Golightly er en modig kvinde, der tydeligvis har arbejdet hårdt på at perfektionere sit udtryk i så høj grad, som det nu er muligt med denne skrammelcountry, er indholdet simpelthen for svagt. Roderiet bliver uoverskueligt, melodierne kan for lidt, og Holly synger for grimt. Det er en uoverskuelig oplevelse at finde ind til æstetikken og skønheden, og de fleste vil nok give op, før de når så langt.

Holly Golightly & The Brokeoffs. 'Dirt Don't Hurt'. Album. Damaged Goods/Kick.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af