Jeppe Rapp

Der må være tilsat en dosis koncentreret hiphopkultur i den billige alkohol, butikkerne sælger syd for den dansk-tyske grænse, for Sønderborg nægter på trods af dens ringe størrelse at give fortabt i kampen om opmærksomhed på det danske hiphop-landkort. Clemens og L:Ron:Harald har tidligere lavet masser af larm for den sønderjyske hovedstad, og nu står Jeppe Rapp efter lang tid i kulissen klar med et album, der fænger men også byder på en del tomme kalorier.

Han bevæger sig ud i klassiske emner som selvreflekterende pige/dreng-historier, hyldester til hjembyen og kølige betragtninger om livet, uden at det kaster sindsoprivende nye vinkler af sig, men den nyvundne modenhed siden ep’en ‘Ikk bare et par sko’ fra 2005 klæder ham bestemt.

Selvom man er en stolt sønderjyde, kan man sagtens tænke i smarte alliancer med kolleger fra Sjælland, og samarbejdet med Tabu Records og i særdeleshed producer/rapper Troo.l.s. hæver bundniveauet betragteligt. Han har skabt et varieret og fremadskuende lydbillede, der blander amerikaniseret klub-hiphop med house, electro og rock.

I det hele taget stjæler de mange gæster (Orgi-E, Clemens, Bai-D, Alex, Marwan, 4Fod og Troo.l.s.) en del af opmærksomheden, men Jeppe Rapp kan kun være tilfreds med den fine opbakning. Marwan og Orgi-E er tilpas arrige på et af albummets højdepunkter, ‘Kriminel’, ligesom sidstnævnte kaster skarpsleben lyrik efter den danske magelighed over den fremragende produktion til ‘Alle mod alle’.

Jeppe Rapp. 'Ikk uden mig'. Album. Tabu/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af