Los Campesinos!

I Wales findes der en tradition for tosset pop. I mange henseender så viderefører Los Campesinos! arven fra Super Furry Animals. Højenergisk pop der skifter tempo og stil hurtigere, end man kan nå at blinke. Ti sange på lidt over en halv time, og alligevel føles det som om, man lytter til et dobbeltalbum, for her boltrer så mange idéer og indfald sig, at man bliver svimmel. Måske det er derfor, ‘We Are Beautiful, We Are Doomed’ udgives som en limited edition-boks med hjemmelavet dvd og fanzine?

Med samme opfindsomhed som tidlig XTC og den rebelske naivitet hos Television Personalties er Los Campesinos! britisk popexcentricitet af fineste aftapning. På ‘It’s Never That Easy Though, Is It? (Song for the Other Kurt)’ lykkes de med kunststykket, at få det sædvanlige opkald kl. 4 om natten til at være det mest underlige, men også banalt naturlige, for der ligger dit hjerte jo allerede trygt i armene på en anden – ‘drink and dial’ som det hedder i filmen ‘Sideways’.

Vi har at gøre med et dampbarn med en raket i bagen, men der er altid mening med galskaben. For Los Campesinos! vil egentlig bare lave gode, fængende sange, men udfaldet bliver bizarro-pop. De turnerer for tiden med Times New Viking og No Age, og sammen varsler de en ny æra af lo-fi, som har været savnet stort. Hurra! Længe leve den nye lo-fi!

Los Campesinos!. 'We Are Beautiful, We Are Doomed'. Album. Wichita/Cooperative/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af