School of Seven Bells

School of Seven Bells har taget navn efter det sydamerikanske akademi for lommetyve, som angiveligt skal have eksisteret i 80’erne, og som et af bandets medlemmer så en tv-dokumentar om en sen nattetime. Selv gør den amerikanske trio sig nu ikke skyldig i tyveri, selvom musikken tydeligvis henter inspiration i navne som Cocteau Twins, Lush og My Bloody Valentine.

‘Alpinisms’ er det første albumudspil fra konstellationen, der består af den tidligere Secret Machines-guitarist Benjamin Curtis og de to tvillingesøstre Claudia og Alejandra Deheza fra On! Air! Library!. Sammen giver de et ganske veloplagt bud på en opdatering af den shoegaze-rock, der havde sin storhedstid i årene omkring 1990. Det kommer der enkelte decideret fornemme øjeblikke ud af med det helt forrygende åbningsnummer ‘Iamundernodisguise’ som det helt store højdepunkt. Men også numre som ‘Half Asleep’, ‘Connjur’ og den afsluttende ‘My Cabal’ er drømmetåget indiepop, hvor tvillingernes æteriske vokalharmonier svæver henover Curtis’ malstrømme af sugende guitarer og skridsikre rytmespor.

Andre steder har trioen sværere ved at holde intensiteten oppe. Men ikke desto mindre er der rigeligt at komme efter på ‘Alpinisms’, som er et fint lydligt billede på de hvide, spidse og isnende bjerglandskaber, albummet tager sin titel efter. Og i sine bedste øjeblikke er det en musikalsk bjergbestigning oppe i den helt tynde luft.

School of Seven Bells. 'Alpinisms'. Album. Ghostly International/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af