Kanye West ‘808s & Heartbreak’

Man kan enten elske eller hade ham. Men man må anerkende, at Kanye West gør tingene fuldt ud. Uanset om han går i clinch med MTV, præsidenten eller paparazzier, så gør han det uden omsvøb. Det samme gælder for hans musik (og alt dertilhørende forretning i øvrigt), som han har bevist med den fortrinlige ‘College’-trilogi.

På sin fjerde langspiller går den 31-årige superstjerne skridtet videre hvad angår både stil og koncept. ‘808s & Heartbreak’ er brygget på rytmespor fra den klassiske Roland TR-808 trommemaskine og bygger på Kanyes hjertesorger efter sidste års tab af sin mor og det forliste forhold til sin forlovede.

Kanye West har i den grad følelserne uden på tøjet fra første tone. »Don’t say you will, unless you will / I admit I still fantasize about you / you will, you will,« lyder det på ‘Say You Will’, der er det første nummer af mange om kærlighed og parforhold. Og sangtitler som ‘Welcome to Heartbreak’, ‘Heartless’, ‘Bad News’ og ‘Coldest Winter’ fortæller i virkeligheden alt om den stemning der præger Kanye West og dermed også skiven.

Den største overraskelse er dog, at han også springer ud som skamløs popsanger og begrænser rappen til et par numre. Vokalen er svøbt ind i auto-tune på hele albummet og bakkes op af minimalistiske beats, der har synths og tribal-trommer som omdrejningspunkt, hvilket kunne minde om en moderne mellemting af digital 80’er-pop og 90’er-techno.

Det lyder som en vanvittig stiløvelse, men faktisk lykkes det Kanye West at fuldføre stuntet. Selvfølgelig. Den forvrængede vokal bliver lidt enerverende i længden, men man må tage hatten for hans mod, åbenhed og de træfsikre melodilinjer på ‘Heartless’, ‘Amazing’ og singlen ‘Love Lockdown’, der er umiskendelig Kanye, når han er bedst og mest original.

Kanye West ‘808s & Heartbreak’. '808s & Heartbreak'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af