Messy Shelters

Det københavnske pladeselskab Tigerspring gør det respektindgydende godt for tiden. Først gav de os Choir of Young Believers, og nu ser det ud til, at Jannis Noya Makrigiannis og hans storslåede kammerpop kun var toppen af isbjerget. Frem fra den århusianske undergrund har Tigerspring nemlig hentet stortalentet Mikkel Bolding og hans enmandsprojekt Messy Shelters, der giver Jannis seriøs kamp til stregen, og måske endda slår ham på målfoto.

‘Abandonship’ er en ep bestående af fem numre, og det eneste dårlige, der er at sige om den udgivelse, er sådan set, at det er en ep og ikke et helt album. Er man først blevet indfanget af de overdådige arrangementer, tindrende smukke melodier og Boldings spøgelsesagtige vokal, vil man også have mere. Fra den Arcade Fire-inspirerede åbner ‘Wandering, Wondering’ til den taktfast rockende ‘Behind’ føres lytteren igennem et overflødighedshorn af sanseberusende stemninger, hvor Bolding med den største lethed veksler imellem storladen indiepop, melankolsk shoegazer og dyster folk. ‘Did I Tell You’ lyder som The Jesus and Mary Chain i slow motion, mens ‘Roll Over Reason’ er slæbende mareridtsblues kørt igennem et rædselskabinet, hvor Tom Waits svinger pisken.

Der er ingen tvivl om, at den danske musikscene i Messy Shelters og Mikkel Bolding har fået sig et nyt lysende talent. ‘Abandonship’ er en bemærkelsesværdig debut, der lover ekstraordinært godt for fremtiden og et kommende album.

Messy Shelters. 'Abandonship'. Album. Tigerspring/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af