Roots Manuva – en skæv fornøjelse

Rodney Smith eller Roots Manuva, som han også hedder, har med sine fire studiealbum markeret sig som en af Englands bedste og mest originale rappere. Han indtog Loppen til tonerne af hylende sirener og et lykkeligt smil, der afslørede at han havde været en tur forbi Pusherstreet. Flankeret af en backup-rapper, en imponerende scratch-dj og en fyr på keys og lydeffekter lagde Manuva ud med ‘Again & Again’ fra det nye album ‘Slime & Reason’.

Roots Manuvas jamaicanske rødder fornægtede sig ikke. Således gik der flere gange ren reggae-stemning i den, ligesom han med et skævt smil erklærede, at »Copenhagen got the best weed and som very beautiful women«.

Manuvas reggae-inspirerede hiphop fik hurtigt Loppen op på kogepunktet. Og selv om han et par gange i sin hashrus glemte vers fra sine numre, leverede han et energisk show med tunge medrivende beats og en nærmest barnlige entusiasme. Koncerten eskalerede med den dancehall-agtige ‘Do Nah Bodda Mi’, der gik over i et tonstungt lydbombardement af bas, scratch og dystre beats.

Som tilskuer kunne man ikke lade være med at tænke på, hvordan koncerten havde været, hvis Roots Manuva havde sprunget den sidste joint over. Men da den høje, engelske rapper dansede rundt på scenen som en glad, doven bjørn til ekstranummeret ‘Let the Spirit’, kunne man ikke andet end at overgive sig til musikken.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af