Gnags

Hvad gør man, når man bliver gammel? Peter A.G. sang en gang, at han ville sidde på en bænk, men sammen med Gnags har han på deres nye album i stedet allieret sig med moderne og populære musikere, der blandt andet har stået bag BliGlad og Oh No Ono, ligesom pigerne fra JaConfetti synger kor. Et naturligt samarbejde da de også hovedsageligt befinder sig i et musikalsk univers fyldt med næstekærlighed og glade toner. De nye ansigter har været med til at skabe et album, der både byder på gode og dårlige stunder, men med en veloplagt Peter A.G. i front får Gnags dog vist, hvorfor det netop er dem, folk vil have som legeonkler.

Med nyt blod og en frisk omgang lakering åbner de albummet med et brag. Det reggae-klingende nummer ‘Dr. Legepladsen’ sætter en tyk streg under, at Gnags sagtens kan være ung med de unge. Det har bare ikke helt den samme charme, som hvis det var dem, der havde vist den yngre generation, hvordan det skulle gøres.

Alligevel er det dog reggae-lyden, som klæder dem bedst, for når de bevæger sig langt væk fra de vuggende og farverige rytmer, så havner de alt for ofte på et sidespor, hvor tekster og musik er kastet sammen uden nogen rigtig nerve. Det må man dog tage med, når man har at gøre med et legesygt band, der elsker at rode rundt i sandkassen og forsøge på at bygge sandslotte, når mange andre tager den lette udvej og bager sandkager.

Gnags. 'Legepladsen'. Album. Sony.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af