Sam Amidon

Det er gjort før – det med at gå på klapjagt i den amerikanske sangskat – og det er gjort med skiftende succes. Johnny Cash brillerede med det på sin ‘American Recording’-serie og Cat Power har også gjort det af flere omgange. Det er derfor umiddelbart ikke en revolution, den amerikanske sanger Sam Amidon er ude på at starte med sit andet album, som er ti nyfortolkninger af sange, der primært er taget fra country- og folkrepertoiret.

Og så alligevel. For det er sjældent at høre musik så hudløst ærligt leveret. Udstyret med en akustisk guitar, en håndfuld islandske og amerikanske musikere og en vokal af en anden verden fører Amidon os yderst overbevisende ind i en verden af vagabonder, digtere og mordere. Det er rørende, og det er så troværdigt, at når han på cowboysangen ‘Wild Bill Jones’ synger »So I drew a revolver from my side and I shot out the poor boy’s soul«, kan man næsten mærke angeren indeni.

Den klassiske komponist Nico Muhly har med sine arrangementer stor andel i, at numrene aldrig bliver kedelige, hvilket de klanglige eksperimenter på ‘Little Johnny Brown’ og horn- og strygerarrangementet på den fantastiske ballade ‘Saro’ står som fine eksempler på.

‘All Is Well’ viser Amidon som en afdæmpet men samtidig særdeles stærk og personlig fortolker, og albummet vil her, hvor nytåret nærmer sig, stå som et af årets stærkeste bud på, hvor tidssvarende kontemporær folk kan lyde.

Sam Amidon. 'All Is Well'. Album. Bedroom Community/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af