Cody

5 6

Der er forholdsvis langt mellem danske musikere, som på original vis formår at fortolke den ellers ærkeamerikanske country-genre. Kaspar Kaae er under navnet CODY en af dem. Endda i en sådan grad at han uden nogle officielle udgivelser bag sig allerede har haft supporttjanser for så store navne som The National, Black Francis og ikke mindst Bonnie ‘Prince’ Billy på visitkortet. Imponerende, men også fuldt forståeligt når man lægger ører til denne overbevisende debut-ep, der finder sit helt eget ståsted mellem alternativ country, afdæmpet folk og en drømmende elegance a la amerikanske Sparklehorse.

Der er virkelig kælet for detaljerne. Hver en tone er som et nøjsomt placeret penselstrøg på et maleri. Der lægges ud med den energiske ‘Make You Return’, der midtvejs slipper tøjlerne i et muskuløst countryrock-extravaganza. Udover stepperne. Herefter sænkes tempoet på ‘That’s What She Sees’, der byder på et fantastisk salvelsesfuldt omkvæd.

Ep’ens mest originale skæring er imidlertid den underdrejede ‘Comfort and Rage’, som med sit snublende ekstra taktslag og sære slowmotion-fornemmelse forløses i et fornemt forløb, hvor bølger af orgel, plukkede guitarer, glidende lapsteel-toner, sagte strygere og horn skyller ind over lytteren. Fremhæves skal også ‘Crying You’, som lægger ud med en ensom hjemsøgt violin, for langsomt at folde sig ud i et overdådigt orkestreret crescendo af overstyrede guitarer og grædende horn. Mageløst.

‘Cody’ vil ramme lige i hjertekulen på folk med en svaghed for tyst elegance, forløsende højder og opløftende nordisk melankoli. Man skal altså være en kold skid for ikke at få bare en lille klump i halsen undervejs. Vi holder vejret og håber på mere magi på fuldlængdedebuten, som udkommer senere i år.

Cody. 'Cody'. Album. Slow Shark/VME.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af