Anmeldelse: Balstyrko ‘Jagten paa noget’

Lyden af sæbekasse-harmonika, sagte klange og en djævelsk hvisken, som opfordrer én til at »kom nærmere, kom her«. Sådan en ‘Velkomst’ får unægtelig én til at tænke på tombolaer, karruseller og gøglere, når man hører de første toner på Balstyrkos længe ventede debutalbum.

Trioen – der består af Ane Trolle, Blæs Bukki og produceren Anders ‘Ormen’ Christophersen – har da også skabt noget af et musikalsk cirkus. Et slags kreativt legerum, hvor et melankolsk og spraglet lydtæppe fungerer som rytmebund for gavmilde jonglørnumre, veldrejede viser og finurlige røverhistorier.

Det kræver dog tid og tålmodighed, hvis man skal lære at holde af ‘Jagten paa noget’. Men så er det også svært ikke at lade sig drage med af de mange sproglige originaliteter og dristige detaljer i produktionerne. Bedst bliver det på den melodisk poppede ‘Intet stopper helt’, den hypnotiske ‘Regn’ og den helt Peter Sommer’ske ‘Ved hvor du bor’.

Man fornemmer helt klart en frihed i forhold til det færdige produkt. At formålet har været en dyb, opfindsom, men til tider også lidt for mørk og introvert refleksion over den kreative proces og inspirationens kilder. Det er på den ene side med til at give Balstyrko deres helt eget udtryk, men skaber også nogle gange en vis distance til lytteren.

Anmeldelse: Balstyrko ‘Jagten paa noget’. 'Jagten paa noget'. Album. Fake Diamond/ArtPeople.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af