Black Lips

4 6

På nummeret ‘I Saw God’ indledes der med lydsiden fra et Youtube-klip, hvor en meget ung dreng forklarer om sine oplevelser med LSD, som han beskriver som »en religiøs oplevelse«. Og Black Lips lyder stadig på deres 5. studiealbum – eller hvor end det nu er blevet optaget – som nogle, der er på lidt af hvert og har kigget en anelse dybt i flasken, før de gik i gang. Spørgsmålet er så, om det er mere charmerende end egentligt godt? Svaret er: Både og.

For hvad man hører på ‘200 Million Thousand’, er der stor sandsynlighed for, at man har hørt før. Det kan ikke undgås, når Black Lips lyder som noget, der kunne være indspillet for 40 år siden. Men nyskabelsen har aldrig haft det store med garagerock at gøre. Det har de hyldende guitarer og de vrængende mikrofoner til gengæld. Det samme har en overvægt af gode sange og uopslidelig energi.

Man bliver budt på lidt af hvert. Mørk gothpunk i ‘Trapped in the Basement’, den klassiske rock’n’roll-hymne ‘Drugs’ såvel som ‘Drop I Hold’, der byder ind med løssluppent human-beatboxing. Og Black Lips vinder endnu engang på lige dele charme og god musik. Såvel som et par flasker sprut i blodet.

Black Lips. '200 Million Thousand'. Album. Vice/VME.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af