Dan Auerbach

Når halvdelen af en duo går solovejen, må man nødvendigvis forvente, at resultatet minder om ophavet. Og skal vi så få det overstået: Sangeren og guitaristen Dan Auerbachs solodebut lyder sikkert meget som The Black Keys ville gøre, hvis de havde smidt lidt af blueshæmningerne, da de indspillede sidste års ‘Attack & Release’.

Vi er med andre ord på sightseeing-venlig slingrekurs mellem allerede kendte seværdigheder i Black Keys-regi. Man føres også ud på afstikkere mod soul, country og 70’er-bulet boogierock, så selveste ZZ Top ville smile i skægget. Netop ZZ Top er i øvrigt af producergeniet Rick Rubin blevet parret med den ligeså langskæggede Auerbach som makker i et forsøg på at revitalisere de gamle gubber.

Det valg forstår man, når man lytter til dette album, som er samlet i hans analoge studie i Akron, Ohio. Der åbnes blidt med den akustiske og dybfølte ‘Trouble Weighs a Ton’. Midt på skiven rager ‘Whispered Words’ op som et fyrtårn af en hjerteknuser. Ikke fordi resten mangler klasse, men her besejres Auerbach på knockout af sin egen far i sangskrivningens kunst!

‘My Last Mistake’ kunne have hittet for 40 år siden og udstiller dermed også mandens svage side. Retrofikseringen er total på albummet, og det er lidt af en kamel at gabe over. Kan man sluge de gammeldags dyder og den overpatinerede lyd, så er dette dog allerede et godt bud på en af årets fineste udgivelser.

Dan Auerbach. 'Keep It Hid'. Album. V2/Cooperative/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af