The Gaslight Anthem

The Gaslight Anthems ‘The ’59 Sound’ er ikke bare et album. Det er en tur til et USA, hvor man gør sig famlende livserfaringer på bil-bagsædet. Hvor bilen i øvrigt repræsenterer frihed og ikke en glødelampe under indlandsisen. Hvor pigerne hedder Sally, Bobby Jean eller bare Baby. Hvor »boys will be boys and girls have those eyes that can cut you to ribbons sometimes«. Hvor man ikke bliver født med en sølvske i røven men med et oliesølet timekort til fabrikken, hvor ens far har knoklet livet igennem.

Soundtracket til rejsen er enkelt. Brian Fallon har den helt rigtige ru og på samme tid følsomme vokal, mens guitarerne høvler derudaf med respekt for den gode melodi. Musikalsk opfinder The Gaslight Anthem ingen dybe tallerkner. Her hældes til både et hedonistisk og uregerligt islæt á la The Replacements og Bruce Springsteens stadionrock, hvor de knyttede næver pumper i takt til store omkvæd om små hverdagshistorier. At The Gaslight Anthem så giver det hele et lille punket los bagi er i orden.

Virkemidlerne er såmænd jordnære, men der er luft under drømmene og vind i sejlene på fine, tempofyldte rocksange som ‘Great Expectations’, ‘Film Noir’ og ‘The Backseat’. Det er sejt, ærligt og medrivende, og gu’ får man krampe i armen af alle de knytnæveslag i luften, men det fortager sig vel inden næste tur til The Gaslight Anthems USA.

The Gaslight Anthem. 'The '59 Sound'. Album. Sony.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af