Laurent Garnier

Laurent Garnier er muligvis gået ned i kadence med tiden, men helt sat er han altså endnu ikke. For selvom tempoet til tider er mere medgørligt end tidligere i hans karriere, så viser han stadig klasse. Denne gang på ‘Tales of a Kleptomaniac’, som er en tour de force i elektronisk varians.

Albummet begynder tungt med håndklap og syng-i-kor-sang på det oplagte dansehit ‘No Music’, hvorefter et herligt beatboxende og jazzet beat lægger grund til ‘Freeverse Part 1’. Så går turen over techno og deep house med masser af jazz og vokal, før hr. Garnier slår sig løs med lidt drum’n’bass.

Det er franskmandens dunkle og dansable techno, der har overvægten, men albummet kunne nu godt have brugt et mere gennemskueligt forløb, for når et nummer slutter, skal man hurtigt vænne sig til en helt anden bpm-ratio på det næste.
Det skrevet, må jeg tage hatten af for det brede spekter, der favnes og beherskes på dette album. Hvad enten det er groovy iørefaldende beats, technoens mere progressive udvikling eller laaangsomme slæbere, som minder om The Cinematic Orchestra, hvor ensformighed og tålmodighed giver mening, så trættes man ikke.

Dubskæringen ‘Food For Thought’ virker dog malplaceret og er vel kun inkluderet for lige at presse den sidste elektroniske genre ind. Eller måske for at få hjertefrekvensen ned igen inden den super-chillede udgang på ‘From Deep Within’.

Laurent Garnier. 'Tales of a Kleptomaniac'. Album. PIAS/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af