Peaches

In your face. Det kunne være en udmærket overskrift på Peaches’ hidtidige virke, hvor det overordnede koncept primært har drejet sig om at gnide (gerne behårede) kropsdele i dit ansigt eller om at stikke ting i munden. Der er næppe mange, der forventer en radikal tematisk nytænkning og at dømme efter titlen, er det heller ikke sæbevand, der har været mest af i Peaches’ mund. Men titlen siger ikke alt.

For mens Merril Nisker hidtil har givet den som en slags militant Madonna, lyder hun på sit fjerde album under sit Peaches-alias momentvis som en kvinde, der er rundet af alderen. Jovist, hun er stadig offensivt æggende, men på ‘Lose You’ lider den canadiske electrorocker også af hjertekvaler. Og på førstesinglen ‘Talk to Me’ lyder hun oprigtigt frustreret, mens ‘Mommy Complex’ er en saftig ødipal sag. Peaches er fyldt 40, men hun kan stadig rive dig rundt, knægt.

Alligevel lyder hendes stadig sympatiske, kønspolitiske agenda underligt uinspireret. Selv med ligesindede Shunda K (Yo Majesty) på ‘Billionaire’ lyder Peaches træt. Musikalsk er der heller ikke sket de store nybrud. Kapaciteter som Drums of Death, Digitalism og Soulwax har produceret, men inden for rammerne af den electroclash, Peaches gjorde spændende i starten af årtusindet. ‘I Feel Cream’ virker som et mellemspil, og hvis Peaches er træt af rollen som konfronterende forfører, mangler hun at vise, hvad hun så vil i stedet.

Peaches. 'I Feel Cream'. Album. XL/Playground.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af