Phosphorescent – musikken i fokus

I statur, udseende, vokal og musikalsk stil minder Phosphorescent forsanger Matthew Houck imponerende meget om Bonnie ‘Prince’ Billy. Men i går viste det sig, at de adskiller sig fra hinanden i levende live. Hvor Bonnie ‘Prince’ Billy konstant er gøglende og snakkende, var Houck og hans fire musikere lavmælte og stillestående.

Klædt i brune støvler, forvasket denim og ubarberede ansigter stod de indhyllet i røg, så kun silhuetterne var synlige. Det satte en stemning, der var musikken værdig. Og manglede der noget, var det måske et par vindhekse og cowboyfrynser.

Kvintetten startede stille ud med ‘A Picture of Our Torn Up Praise’, hvor Houcks guitar og stemme var bærende. Derefter tog resten af bandet mere over. Tempoet og lyden blev sat i vejret, hvilket betød, at den skrøbelig vokal knækkede og af og til forsvandt i instrumenterne. Det højere tempo til trods var der ikke meget countryfest på scenen. De vildeste udskejelser var, når Houck stillede den akustiske guitar og gik rundt med mikrofonen i en hånd og en strittende pegefinger i den anden. Og så formåede Jeff Balley i kådhed at unplugge sin bas. Den vildskab burde gruppen have fundet frem, inden dele af publikum viste dem den upassende gestus at sætte sig på gulvet.

Efterfølgende kom Matthew Houck alene på scenen og fremførte en ensom udgave af ‘Dead Heart’, hvor den skingre vokal virkede overrumplende kraftig. Inden resten af bandet gjorde ham selskab, spurgte han publikum om ønsker, og for eneste gang viste ‘Wolves’-heppekoret sig. Til trods for nummeret var blevet spillet, var der en, der tydeligt viste sit store Phosphorescent-kendskab ved at gjalde »WOLVES!« Den handling fik forsanger Houck til at kalde de andre tilbage.

Igen gik det fra den rolige hyggecountry til det mere vilde. Men endnu engang manglede forløsningen. Det nærmereste vi kom, var da publikum i bedste westernstil formåede at huje bandet tilbage på scenen for anden gang. Desværre var Phosphorescents seksløber ikke fyldt med helt skarpladte kugler denne aften.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af