Franz Ferdinand

Timingen synes perfekt. For lige som sommersolen er begyndt at spytte sved på ens pande, har Franz Ferdinand smidt en tilbagelænet dubversion af sit seneste studiealbum ‘Tonight: Franz Ferdinand’ på gaden.

At kategorisere udgivelsen som dub vil nu nok støde genrepuritanere på manchetterne. For ganske vist har produceren Dan Carey, der skruede på knapper på ‘Tonight…’ og står bag nyfortolkningerne, arbejdet sammen med jamaicanske koryfæer som Sly & Robbie og Lee ‘Scratch’ Perry. Men klassisk sugende, ekkobefængt dub er der altså ikke tale om. Snare får man et løst struktureret remixalbum, hvor den legesyge klippe-klistren ligeså gerne lapper de originale vokalbidder og guitarriff sammen med electro-beats eller sfæriske synth-akkorder som ganga-gungrende basgange.

Mest traditionelt arbejdes der på ‘Backwards on My Face’ og ‘Feeling Kind of Anxious’, der modellerer videre på byggeklodser fra henholdsvis ‘Twilight Omens’ og ‘Ulysses’, og som begge emmer af forskruet eventyrlyst og excentrisk studie-eskapisme, mens ‘Feel the Envy’ elegant ripper op i syningerne fra den smittende afropoppede ‘Send Him Away’ og forvandler forlægget til en dragende hallucinerende sanseoplevelse.

Og jo, albummet vil uden tvivl gøre mangen en strandtur festligere, men alligevel er størstedelen af numrene lidt for matte i koderne. For ganske vist er der vilje til gennemgribende nytænkning af Franz Ferdinands hedonistiske festrock, men i for få tilfælde blæser processen afgørende nyt liv i stoffet frem for blot at indhylle lytteren i behagelige, men uforpligtende lydskyer.

Franz Ferdinand. 'Blood'. Album. Domino/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af