Mos Def

Symbolikken på coveret af Mos Defs fjerde soloalbum er slående. For billedet er et tegn på, at han endelig tager det afgørende spring over på den anden side, hvor det legendariske album ‘Mos Def & Talib Kweli are Black Star’ ikke længere bringes op som hiphop-mesterværket, der ikke kan gentages. ‘The Ecstatic’ er nemlig med sine mørke produktioner og skarpe politiske rim hans bedste soloalbum til dato, og det er en forløsning at høre hans enorme potentiale komme til sin fulde ret uden en makker at læne sig op af.

Produktionerne er leveret af beat-brødrene Madlib og Oh No, den afdøde J-Dilla og Ed Banger-produceren Mr. Flash. Sammen har de kreeret den perfekte kanvas til Mos Defs politiske pensel, der tegner billedet af et USA i forfald. Lyden er på en og samme tid tung, mørk og melodisk, hvilket er helt i tråd med Mos Defs flow og rim.

Flowet er rytmisk perfekt, og han har endelig fundet den perfekte balance mellem hans rap og skæve sang, ligesom rimene er skarpere, hårdere og mere rammende end tidligere. Her er det på nummeret ‘Workers Comp.’: »Tell the tough guys we tougher than tough times, and nerves don’t snap when the clock cuts crunch time«. Et nummer, som bare er et af mange, der bringer Mos Def tilbage på toppen af den samfundsbevidste del af hiphopscenen.

Mos Def. 'The Ecstatic'. Album. (Downtown/Cooperative/Bonnier Amigo).
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af