Nine Inch Nails – kulsort katarsis

Måske var Trent Reznor bange for, at der var et par enkelte festivaldeltagere, der var skvattet i søvn og derfor ville gå glip af den potentielt sidste Nine Inch Nails-koncert på dansk jord nogensinde. I hvert fald var der fra første øjeblik så meget smæk på, at det nok har påvirket nattesøvnen helt ud i de yderste hjørner af campingpladsen.

Indebrændtheden lyste ud af hr. Reznor, og med solid støtte fra sit yderst habile band farvede han natten endnu mere kulsort, end den var i forvejen. Det hæsblæsende set kom vidt omkring i Nine Inch Nails’ bagkatalog og ramte en glimrende balance mellem det hårdtslående industrial og de mere poetiske og afdæmpede øjeblikke i Trent Reznors karriere. ‘March of the Pigs’ var så skarp, at man kunne stikke sig på den flere hundrede meter fra scenen, og den næsten obligatoriske version af ‘Hurt’ gav med Robert Fricks akustiske guitar i front subtile associationer til Johnny Cashs fremragende cover af samme.

Stærkest stod dog en næsten hjerteskærende smuk udgave af ‘The Fragile’ – her blev der leveret katarsis i metermål, og det var lige før, man forventede, at skyerne ville åbne sig, så regnen kunne bryde ud og skylle vores kollektive synder væk.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af