Volbeat – af folket, til folket

Man kan diskutere, om det tæller på positivsiden for et metalband at blive præsenteret på Orange Scene af en af værterne fra ‘Godaften Danmark’. Men det illustrerer på godt og ondt meget fint, hvor Volbeat i øjeblikket befinder sig. For hvad Morten Reesen betegnede som ‘kongerne af dansk metal’ er på mystisk vis blevet et af de bands som din pinlige og rytmisk handicappede onkel spiller luftguitar til sent på aftenen til familiefester.

Men selvom denne slags folkelighed måske ikke ligefrem har øget Volbeats pointscore på den evigt flygtige übercoolness-skala, så beviste de, at succesen ikke har gjort dem til et dårligere band.

Volbeats kombination af stærke, simple melodier og bastante guitarriffs, der låner lige så meget fra Chuck Berry som fra Metallica, er som skabt til en støvet aften på Orange Scene, og efter en lidt vaklende start fik Michael Poulsen og co. stille og roligt arbejdet deres rock & rul-tog op i en stærk og stabil kadence.

‘Still Counting’, ‘Mary Ann’s Place’ og ikke mindst ‘Pool of Booze’ – der stadig er det bedste nummer, Volbeat nogensinde har skrevet – lyste op i et solidt set, der ikke tog så mange chancer, men til gengæld heller ikke slog nogen deciderede skæverter. Volbeat mangler dog stadig at finde det ekstra performance-gear, der skaber de helt unikke oplevelser på Danmarks største scene. Der skal enormt store armbevægelser og endnu større egoer til for at spille Orange op, og man kunne godt have ønsket lidt mere skejen ud fra kvartetten, der til tider så ud til at føle sig lidt som Jeppe, der vågner op i baronens seng.

Men kærligheden mellem Volbeat og Roskilde er stor, og mon ikke guitar-gangsterne får en chance til på folkets scene om et par år?

Koncert.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af