Moderat – weekend på en onsdag

Sjældent har et publikum til en elektronisk koncert været en så uhomogen størrelse. Fra første rækkes sveddryppende ungersvende i bar overkrop, over de eftertænksomme ældre electronica-fyre med duggede hornbriller til de søde danseglade forstadspiger. Fælles for alle var dog, at de var klar til at feste med Moderat.

Bag det nærmest selvudslettende navn gemmer sig de tyske elektroniske mastodonter Modeselektor og Apparat. En på papiret sær kombination af vanvid og elegance, men i praksis en perfekt afstemthed af to elektroniske poler. Her går electro, pop, dub og sfærisk indie hånd i hånd og skaber særegne og smukke hybrider.

Og troldmændene fra Berlin formår at levere varen. Sjældent har en bas været så bastant og insisterende i sit forsøg på at trække blodspor fra dine ører. Settet var så hårdtpumpet og kompakt, at man på en ordinær onsdag som denne, savnede bare små pusterum. Men Moderat ville rykke Vega som en weekend på den rigtige side af en god brandert. Det hele hjulpet godt på vej af det ‘hemmelige’ fjerde medlem vj’en Pfadfinderei, der satte visuelle udråbstegn bag alle tracks og skabte et helhedsudtryk, man alt for tit savner til elektroniske koncerter.

Moderat havde tydeligvis truffet et valg om at blæse publikum omkuld, hvilket så sandelig også lykkedes til topkarakterer med numre som ‘Le Grandes Marches’ og ‘Seamonkey’. Og selvom man måske i sit stille sind kunne savne det mere smukke og drømmende, som de også er leveringsdygtige i, må man respektere, hvor gennemført de fulgte deres valg helt til dørs.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af