Pissed Jeans

To ting forhindrer mig i at forstå amerikanske Pissed Jeans: Jeg er for gammel og for ædru. Hvis jeg havde allieret mig med en ølbong, så havde jeg muligvis forstået bandets simple aggressivitet, men jeg sidder med en enkelt øl og er mindst ti år for gammel til at forstå, hvad de har gang i.

Kvartetten blev dannet i 2003 og udgav i 2005 debutalbummet ‘Shallow’. Bandets udgangspunkt var dengang og er stadig punken, men indimellem sniger elementer fra grunge og metal sig ind. Tempoet er relativt lavt, og bassen fylder meget og spiller en mere melodisk end i traditionel punkrock, hvilket gør, at Pissed Jeans minder lige så meget om Black Sabbath.

Blandingen af punk og tung rock er som sådan ikke uinteressant, men desværre er den primitive aggressivitet så gennemgående, at Pissed Jeans i længden (efter den første eller anden gennemlytning) fremstår temmelig banalt. Det er måske netop det, punk skal være, aggressiv og banal, men man kunne måske ønske sig, at den var mere end det.

Måske burde jeg høre bandet live. Billederne i coveret – hvor en pige med undercut og sorte strømpebukser tager kvælertag på en tyk, svedig fyr, der ligger på scenen med tungen ud af munden og en mikrofon i hånden – siger mig, at det er sjovere end at sidde her og høre musikken på cd. Men sådan er det nok at være for gammel og for ædru.

Pissed Jeans. 'King of Jeans'. Album. Sub Pop/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af