Hope Sandoval & the Warm Inventions

Tragedie og selvudslettelse hjemsøger al musik, Hope Sandoval rører ved. Hendes stemme er sensuel som få, men altid trist og indadvendt. Sladderhistorier vil også vide, at Sandoval selv er lidt af en traurig skæbne, hvis karriere med Mazzy Star resulterede i en udsvævende dekadent livsstil.

Det er hele otte år siden, Sandoval udgav sit første soloudspil bakket op af The Warm Inventions, det fine ‘Bavarian Fruit Bread’, der passerede stort set ubemærket forbi både publikum og kritikere. Al forventningspres og usikkerhed på egne evner, som kunne følge efter en så lang pause, gøres dog til skamme, fordi Sandoval fortsætter upåvirket med sin sløvt slæbende skyggepop, som om hun blot har været på afveje i en tidslomme.

‘Through the Devil Softly’ tager over fra sin forgænger ved dels at være musik så lurende diskret, nærmest sky, at der skulle et par gennemlytninger til, før jeg opdagede, at der er trommer på nogen af numrene; dels med sin lyst til eksperimenter som for eksempel den loopede bas på ‘For the Rest of Your Life’ eller spilledåsen på ‘Sets the Breeze’. Nænsomme Velvet Underground-duftende guitarlinjer dikterer en temponedsættelse, der sammen med Sandovals tågeindhyldede stemme er som skabt til regntunge dage indenfor.

Det er en velkommen tilbagekomst, der pirrer så meget desto mere, eftersom der angiveligt også er nyt fra Mazzy Star i vente, samt at Sandoval medvirker på det kommende Massive Attack-album.

Hope Sandoval & the Warm Inventions. 'Through the Devil Softly'. Album. Nettwerk/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af