Modest Mouse

Tidligere på året udgav Modest Mouse tre 7″-singler med outtakes fra ‘We Were Dead Before the Ship Even Sank’ i et begrænset oplag. Disse samles nu på en ep sammen med to outtakes fra ‘Good News For People Who Love Bad News’, hvoraf det ene er det lettere sagnomspundne ‘King Rat’, berømt for videoen som Hollywood-stjerne Heath Ledger arbejdede på op til sin død sidste år.

Modest Mouse har for vane at udgive outtakes som selvstændige udgivelser, og dette er den tredje af slagsen. På en måde giver den et godt billede af bandets spændvidde. ‘Satellite Skin’ er tæt på at blot modulere videre på ‘Trailer Trash’ men viser omvendt Modest Mouse i deres bedste pophumør, ‘The Whale Song’ er en tung og syret, tæt på instrumental sag, mens ‘Perpetual Motion Machine’ inviterer Dirty Dozen Brass Band inden for med en omgang New Orleans-funk, som forsanger Isaac Brocks ekspressionistiske stemme trives så godt i. Og så kan det i øvrigt undre, at et band kan undlade at inkludere en fabelagtig sang som ‘Autumn Beds’ på deres ordinære udspil.

Alligevel er denne udgivelse mere frustrerende, end godt er. Hvorfor laver man ikke en mere omfattende retrospektiv udgivelse, der yder retfærdighed til den spændende historie om bandet, der gik fra undergrundskult til toppen af salgslisterne? Især når nu en betragtelig del af bandets bagkatalog ikke er tilgængeligt i fysisk handel. I disse tider findes der ingen undskyldning for at sidde og vogte på guldet.

Modest Mouse. 'No One's First, and You're Next'. Album. Sony.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af