Monsters of Folk

Mike Mogis og Connor Oberst (Bright Eyes), M. Ward og Jim James fra My Morning Jacket startede med at spille koncerter i 2004. Dengang under navnet ‘An Evening With: Bright Eyes, Jim James and M. Ward’. Men navnet passede ikke rigtigt. Og man begyndte at kalde dem Monsters of Folk. Og den (ganske vist ironiske) titel lever de stort set op til på det selvbetitlede debutalbum, hvor de med legesyge og en smule skizofreni præsenterer et alternativt take på folkrocken.

Fra sanger/sangskrevne guitarfortællinger i ‘Temazcal’ og ‘Ahead of the Curve’ til mørk folkemusik spillet med blikket stift rettet mod afgrunden i ‘Man Named Truth’, et nummer som kunne være skrevet af Woven Hand. Fra ‘Say Please’ og ‘Whole Lotta Losin” som kunne være med på folkrock-supergruppen Traveling Wilburys’ debut fra 1988 til det mere traditionelle og Neil Young’ske ‘The Right Place’.

Jo, man kunne måske nok beskylde Monsters of Folk for at blande for meget sammen og af den grund ende op med for lidt. De fire musikere skifter instrumenter mellem hvert nummer, hopper fra trommer til pedal steel og videre til mandolinen, roder det hele sammen og ender med et album, som måske ikke er helstøbt, men hvor talenterne brænder igennem. Så stærkt, at de blænder mig.

Monsters of Folk. 'Monsters of Folk'. Album. Rough Trade/A:larm.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af