The Rumour Said Fire

5 6

Det begynder med en akustisk guitar. Så kommer rytmeægget på efterfulgt af tamburinen, og til sidst mundharpen for at banke det helt på plads: Vi er i folkrockens univers, på amerikansk grund selvom bandet er pæredansk.

Det er nemlig den københavnske kvartet The Rumour Said Fire, der debuterer med seks numre samlet på en ep med den kryptiske titel ‘The Life and Death of a Male Body’. Og man kan faktisk sagtens høre, at det handler om liv og død det her. Bandet tør sætte noget på spil, spille sig ud, og særligt Jesper Lidangs vokal har noget indædt smertefuldt og eftertænksomt over sig.

Føromtalte åbningsnummer bærer titlen ‘The Balcony’ og er fremragende i al sin enkelhed. Sådan ville Sufjan Stevens lyde, hvis han droppede sigøjnerinstrumenterne. En særdeles fængende melodi der er pakket ind, så alle instrumenter fremstår klokkeklart og med overraskende tekstfraser som »We would like to die more often«. Næste sang er den ligeledes stærke ‘Evil Son’, hvor bandet skæver mod amerikanske Midlake, denne gang både med trommer og strøm på guitaren.

Og der er faktisk ingen smuttere imellem ep’ens numre. Niveauet er tårnhøjt både på kompositions- og arrangementsplan, og er der retfærdighed til, kommer rygtet nu til at råbe ild med forstærket kraft, og det vil sikkert løbe som en steppebrand, indtil der kommer et debutalbum. Jeg ser frem til det.

The Rumour Said Fire. 'The Life and Death of a Male Body'. Ep. A:larm.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af