Why?

»I wear the customary clothes of my time. Like Jesus did, with no reason not to die«. Hos Yoni Wolf, frontmand, ordmand og evig spleenramt antihelt i amerikanske Why?, går selvhøjtidelighed og selvhad hånd i hånd. Selvfølgelig tilsat en sund dosis dødsangst, for dø skal vi jo alle sammen, og det kan Wolf ikke få ud af sit smukke hoved.

Sidste års fremragende ‘Alopecia’ var et foreløbigt højdepunkt i en karriere, hvor Why? langsomt, men stilsikkert har bevæget sig fra at være Wolfs private, skæve hiphop-projekt til på ‘Eskimo Snow’ at springe ud som det fuldblods indiepopband, der hele tiden har ligget og luret i skyggerne af de skramlede beats og tiltagende melodier.

På det nye album kredser tekstuniverset endnu engang om død, selvmord, lede ved livet, nederen ekskærester og ekskæresters nederen nye kærester, og så lidt om glæderne og sorgerne ved at rive den af i ny og næ. Med andre ord navlepilleri i stor stil, men man tilgiver Yoni Wolf det meste, simpelthen fordi han er helt sin egen skrøbelige og sårbare størrelse og 100 procent ærlig.

Tilføjelsen af fingerspillet akustisk guitar i lydbilledet fuldender overgangen fra hiphop til indiepop og betyder samtidig, at Why? har lavet sit mest inderlige og rørende album til dato. Det er akavet selvterapi for åben mikrofon, ikke helt på niveau med ‘Alopecia’, men ofte både tankevækkende og bevægende og glimtvis ret enestående.

Why?. 'Eskimo Snow'. Album. Tomlab/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af