deadmau5

Bag kunstnernavnet Deadmau5 og et enormt musehoved gemmer canadieren Joel Zimmerman sig. Han har opnået stjernestatus på den elektroniske scene og er berygtet for at skubbe grænser, genremixe stilarter til ukendelighed og ikke mindst levere imponerende liveshows. Sidstnævnte gav han smagsprøver på under årets Roskilde Festival, hvor han med electroficerende house- og technotoner lagde Cosmopol scenen ned.

‘For Lack of a Better Name’ er ikke et nyt kunstneralbum men derimod en blanding af nyt og ældre materiale, hvor enkelte numre har været udgivet tidligere. Således er der ikke tale om en banebrydende compilation, der efterlader spor i musikhistorien men snarere et album, der sætter en solid streg under Zimmermans evne til at skabe komplekse, dansable skæringer.

Albummet tilgodeser såvel minimal-entusiaster som house-fetichister med numre som det stringente ‘Soma’, mens ‘Ghosts ‘n’ Stuff’ trækker klare referencer til den franske filterhouse og pionererne i Daft Punk. Der rundes af med de to klub-bangere ‘The 16th Hour’ og ‘Strobe’, der fremhæver canadierens svaghed for trancegenrens effekter.

Deadmau5 rører rundt i gryden af techno, electro og tech house, pirrer smagsløgene og serverer solide og til tider aggressive beats for den kræsne lytter. Albummet understreger ikke kun Zimmermans forkærlighed for computere og elektronisk udstyr men også hans evne til at skabe melodisk og effektfuld klubmusik.

deadmau5. 'For Lack of a Better Name'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af