Devendra Banhart

Amerikanske Devendra Banhart er en musikalsk kamæleon. Med fødderne placeret i freakfolk har han pendlet mellem forskelligartede udtryk og genrer på sine album, mens bunken af mærkværdige tilnavne har vokset sig større end mandens usoignerede hippiemanke. Bag det forførende ydre gemmer der sig dog en original musiker, der efter sin sidste, jævne udgivelse atter uddeler efterårsgaver til fans af livets spraglede, kulørte og skæve sider.

Banharts sjette album har et mere rent og poleret udtryk end de forrige. Den musikalske rastløshed og det genrespringende udtryk er stadig central, men producer Paul Butler har fremmanet en distinkt lyd og skarp disciplin hos Banhart. Teksterne er således mere modne, vokalen mere indsmigrende og albummet mere musikalsk legesygt på den ambitiøse facon.

‘What Will We Be’ byder således på en række veltænkte og vidt forskellige numre. Banharts imitation af Jim Morrison i den Led Zeppelin-inspirerede ‘Rats’ er rungende poetisk, ’16th and Valencia’ er kitsch og glammet på radiopoppet maner, mens ‘Angelika’, ‘First Song For B’ og ‘Last Song For B’s personlighedsspaltende tekster sætter hjernen i gang. Det hele serveres på spansk og engelsk, mens lytteren præsenteres for et lydbillede, der selvbevidst bevæger sig mellem karikeret joke og metafysisk shamanistisk livsvisdom.

Devendra Banhart er en musiker, der tør hamre konventioner ned. Det kan give blå mærker på øretævernes parkeringsplads, men når man har et så unikt talent, vækker det oftest beundring.

Devendra Banhart. 'What Will We Be'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af