Diverse kunstnere

Den obskure singer/songwriters kone er død! Længe leve den obskure singer/songwriter! Ok, så obskur er Mark Mulcahy (tidligere forsanger i Miracle Legion) heller ikke, men hans kone er altså død, og derfor har en række mere eller mindre kendte musikere indspillet en hyldest-cd. Til konen, til Mark og til børnene, som han nu er alene med. Ikke et øje er tørt. Bortset fra, at det er det.

Der er i hvert fald hverken noget at grine eller græde af, når Thom Yorke kaster sig ud i en fortolkning af ‘All For the Best’ for at åbne pladen. Det er en ganske god sang, men det er samtidig også lidt for meget en studieøvelse på typisk Radiohead’sk manér. Det rammer ikke helt den inderlighed, som man kunne håbe, at et så alvorligt hyldesttema ville frembringe, og det er desværre noget, der går igen på en stor del af pladen.

The Nationals bidrag er et hyggeligt bekendtskab for fans af bandet, mens Michael Stipes ditto kunne være et outtake fra R.E.M.’s ‘Around the Sun’ (det er ikke en god ting). David Berkeleys udgave af ‘Love’s the Only Thing That Shuts Me Up’ er til gengæld tindrende smuk, og når Frank Black i en hårdtpumpende version af ‘Bill Jocko’ synger »Why do I have to stay here, why does she get to go?«, får man for alvor pladens tema ind på livet.

Det gør man bare desværre ikke rigtigt igen på den lidt for lange udgivelse, der lider under mangel på en fælles ånd eller en rød tråd, om man vil.

Diverse kunstnere. 'Ciao My Shining Star – the songs of Mark Mulcahy'. Album. Mezzotint/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af